Geef een knuffel

geefeenknuffel

Aangenaam, wij zijn Laura de Haan en Martijn Westerbrink, initiatiefnemers van Geef een Knuffel! Hoewel wij gelukkig zelf geen CF hebben zijn we een aantal jaren geleden in aanraking gekomen met deze ziekte doordat we 2 meiden leerden kennen die het hebben, Tamara en Judith Magdelijns. Tamara heeft, met succes, een longtransplantatie ondergaan (Voor info: http://muffinmeetsworld.blogspot.com), waardoor zij nu weer plannen kan gaan maken voor de toekomst.

In onze directe omgeving was er eigenlijk niemand die echt bekend was met de ziekte CF. Hierdoor hebben we in september 2010 besloten om de opbrengst van de boeken verkoop op de Jaarmarkt in Olst niet in onze eigen portemonnee te steken, maar ten goede te laten komen aan de NCFS (Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting). De afgelopen jaren hebben we met een steeds groter team van vrienden op de jaarmarkt in Olst gestaan. Naast de boeken, popcorn en suikerspin wilden we graag nog iets extra’s verkopen om nóg meer geld op te halen. Via de NCFS begrepen we dat er CF knuffelapen beschikbaar waren voor de verkoop.

Naast een enorme opbrengst op de dagen van de jaarmarkt zelf zijn we actief doorgegaan met de verkoop van de apen. Ondertussen hebben we geen vriend, vriendin, buurvrouw, oom, tante, neefje of oma meer die geen knuffelaap heeft. Tijdens het verkopen van de apen kregen we meerdere keren een extra donatie van mensen, omdat ze wel wilden doneren, maar niet direct een aap hoefden.

De oma van Martijn kwam uiteindelijk met dé oplossing voor deze donaties: “Ik wil wel graag 2 aapjes van jullie kopen. Maar ik weet niet zo goed wat ik er mee moet, dus als je wilt mag je ze ook naar kindjes in het ziekenhuis brengen”. Een fantastisch idee!

Inmiddels hebben we er een hele actie omheen opgezet en hopen we met de actie Geef een knuffel een behoorlijke hoeveelheid donaties op te halen om wetenschappelijk onderzoek naar CF te blijven ondersteunen. Tevens worden alle gedoneerde knuffels naar stichtingen gebracht die ze onder “behoevende” kinderen zullen uitdelen. Zie het kopje Blije Ontvangers voor de stichtingen die wij hebben benaderd, en die graag onze knuffels ontvangen.

Het begon met een simpel zinnetje, met deze actie als gevolg, en hopelijk een enorme opbrengst als resultaat…
Helpt u mee? Bij voorbaat onze hartelijke dank!